- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kušnerov savetnik novi specijalni izaslanik Francuske za Zapadni Balkan

© Sputnik / Irina Kalašnikova / Uđi u bazu fotografijaUlaz u Jelisejsku palatu
Ulaz u Jelisejsku palatu - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Francuske saopštilo je danas da je imenovalo Renea Trokaza za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
''Ovo imenovanje je povezano sa jačanjem akcija Francuske u ovom regionu, u kontekstu njegovog približavanja Evropskoj uniji, koje podržavamo'', navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu francuskog Ministarstva.
Specijalni izaslanik će se, kako se navodi u saopštenju, baviti glavnim pitanjima regionalne politike, u koordinaciji sa svojim evropskim i američkim kolegama.
''On će, takođe, pratiti inicijative regionalne saradnje, pogotovo Berlinski proces, i biće u mogućnosti da predstavlja Francusku na protokolarnim događajima na visokom nivou i na forumima'', dodaje se u saopštenju.
Trokaz je vest o imenovanju objavio na svojim profilima na društvenim mrežama.
Tako je na njegovom profilu na Linkdinu objavljeno da je pored ostalog, bio generalni konzul Francuske u Jerusalimu i ambasador te zemlje na Kipru.
Trokaz je, kako se navodi, službovao i u ambasadama Francuske u Maroku i Grčkoj, a bio je i savetnik u kabinetu bivšeg ministra spoljnih poslova Bernara Kušnera, inače nekadašnjeg šefa misije UN na KiM (UNMIK) od jula 1999. do početka 2001. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala