- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Pružena ruka sa istoka znači dogovor, a sa Zapada prevaru

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2023
Pratite nas
Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske rekao je da će najkasnije početkom novembra razgovarati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi, te dodao da je važno za Srpsku da ima takav odnos sa globalnim liderom, kakav je Putin.
"Interesantno je pričati s Putinom. To je zaista, što se mene tiče, visoka privilegija. Kada njemu pružite ruku i kada on kaže da je nešto u redu, onda je u redu. Kada pružite ruku nekom zapadnjaku znajte da vas je prevario sledeći dan", rekao je Dodik.
"Rusija je izmučena Drugim svetskim ratom i komunističkom vlašću, kao i očekivanjem da će Zapad konačno prihvatiti Ruse kao integralni deo tih vrednosti. Izgubila je 30 godina u traganju i shvatila da Zapad preko Ukrajine samo želi doći do sirovina i resursa na istoku Rusije", dodao je Dodik.
Naveo je da su najveći branioci komunističkih vrednosti zapravo Zapad i SAD, jer podržavaju sve ono što su komunističke vlasti učinile u prošlosti, a na štetu danas suverenih država kao što je Rusija.
"Amerika je preko sukoba u Ukrajini demolirala Evropsku uniju koja više nije faktor. Zaustavili su Nemačku jer su se plašili saveza ove zemlje i Ruske Federacije. Sinonim za taj savez je bio "Severni tok"", naveo je Dodik za Srnu.
Istakao je da nije bilo realno za očekivati da Rusija neće odgovoriti na havariju koja je prekinula snabdevanje Evrope gasom.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
REGION
Dodik: Kina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner Srpske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala