- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Imam rešenje za ukrajinski sukob; Za Evropu njegov dolazak na vlast bio bi košmar

© AP Photo / Jose Luis MaganaBivši američkim predsednik Donald Tramp
Bivši američkim predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi mogao da spreči sukob u Ukrajini na račun niskih cena nafte, a njegov govor pred pristalicama u Mičigenu prenela je TV C-Span.
„Cene nafte bile bi tako niske da Rusija to sebi ne bi mogla da dozvoli. Cena bi bila 40 dolara po barelu“, rekao je Tramp.
On je takođe obećao da će, u slučaju svog reizbora na poziciju predsednika SAD, okončati „užasni globalizam“ koji ubija Ameriku.

Mediji: Tramp je košmar i pakao

Francuski dnevnik „Figaro“ objavio je da se zapadni političari boje Trampa zbog njegove težnje da završi ukrajinski sukob.

„Tramp-1 bio je košmar za Evropljane. Tramp-2 može postati pakao za njih. On iznova i iznova ponavlja da će za rešavanje sukoba u Ukrajini biti potrebna najviše 24 časa“, izjavio je autor članka.

Autor je dodao da je perspektiva povratka Trampa u Belu kuću „krajnje uznemirujuća“ i zato što bi SAD mogle da povuku svoju vojsku iz Evrope.

„NATO se jedva oporavlja od 2016-2020. godine, ali bi Trampov dolazak bio katastrofa i za Evropu i za Ukrajinu“, navodi se u članku.

Tramp redovno istupa protiv podrške Kijevu i obećao je da će okončati ukrajinski sukob ukoliko postane predsednik. Američki mediji takođe veruju da on može da oslabi antiruske sankcije i reguliše neprijateljske odnose SAD i Kine.
U nastavku možete pogledati najnoviju emisiju Moj pogled na svet:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala