- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proširila sankcioni spisak protiv Britanije: Na listi još 23 vojnih lica, naučnika i novinara

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMIP u Moskvi
MIP u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
Rusija je proširila sankcioni spisak protiv Velike Britanije, na listu je uvršteno još 23 vojnih lica, naučnika i novinara, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Kako se navodi, ulaz u Rusiju zabranjen je načelniku štaba odbrane britanske vojske Entoniju Radakinu koji sprovodi obuku ukrajinskih vojnika.

Ista mera preduzeta je i protiv predsednika Ujedinjenog obaveštajnog komiteta pri britanskoj vladi Madlen Alesandri koja je uključena u formulisanje strategije Londona u Ukrajini, kao i protiv predsednika borda direktora britanske odrambene kompanije „BAE sistems“ Kreside Hog.

Moskva uvodi personalna ograničenja i protiv zaposlenih u britanskim politikološkim centrima koji se bave prikupljanjem i analizom informacija u cilju borbe protiv Rusije, a to su Kraljevski institut za istraživanja u sferi odbrane, „Fond Henri Džekson“i analitički centar „Sivitas“.
„Pokušaji britanske strane da pojača sankcioni pritisak na Rusiju neizbežno će naići na odlučan otpor naše zemlje. Rusija će nastaviti da proširuje sankcioni spisak kao odgovor na aktivnosti Londona“, ističe se u saopštenju Ministarstva.
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2023
RUSIJA
Američka kongresmenka o neuspehu antiruskih sankcija: Rusija sve bogatija, Amerika sve siromašnija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala