- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Novi šokantni detalji u vezi sa diverzijama na gasovodima „Severni tok“

© AP Photo / Danish Defence Command via APMesto curenja gasa na gasovodu "Severni tok"
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
U septembru prošle godine dogodile su se četiri eksplozije na gasovodima „Severni tok“ mada je ranije objavljeno da ih je bilo dve, piše britanski „Gardijan“ pozivajući se na norveške seizmologe.
„Prva eksplozija dogodila se u 02:03:24 sata po lokalnom vremenu, druga u 19:03:50, treća oko sedam sekundi posle druge i četvrta – devet sekundi posle treće eksplozije“, navodi se u članku.
Takođe se navodi da je eksplozija moglo biti i više.
Podsetimo, američki novinar Simur Herš, dobitnik Pulicerove nagrade, objavio je juče, na godišnjicu diverzija, da eksplozije na gasovodima „Severni tok“ nisu bile povezane sa Ukrajinom, već da je cilj bio da se izbegne uticaj Rusije na Nemačku.
„Administracija predsednika Bajdena uzela je u razmatranje 'Severni tok' jer je to bio jedini gasovod kojem smo mi, Amerikanci, mogli da imamo pristup, a posle smo mogli da negiramo umešanost u diverzije“, naveo je on, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika.
Bajdenova administracija je donela odluku o diverzijama strahujući da će izgubiti uticaj na Nemačku i zapadnu Evropu zbog isporuka jeftinog gasa iz Rusije.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
RUSIJA
„Tako daleko američki predsednici nisu išli“: Moskva smatra da je Heršova istraga jača od Votergejta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala