- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere predao meč Međedoviću

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, plasirao se u drugo kolo turnira u Astani posle predaje sunarodnika Lasla Đerea pri rezultatu 6:3, 2:1.
Bilo je jasno još na početku meča da Laslo Đere iz nepoznatog razloga ne može da pruži maksimum, dok je mladi Hamad Međedović to odlično koristio i uspeo da dođe do brejka koji ga je kasnije odveo i do seta.
Đere se ponovo već na startu drugog seta suočio sa brejk loptom, ali je Međedović šansu iskoristio u trećem gemu. U tom trenutku Laslo je odlučio da preda meč jer očigledno ima problema sa povredom.
Nije još uvek poznato šta muči Lasla, ali se srpski teniser žalio i tokom Dejvis kupa da je imao problema sa leđima.
Mladom Hamadu bilo je žao što je pobedu obezbedio na taj način, ali za njega je dobro to što će biti odmorniji za drugo kolo u kojem čeka pobednika duela Ševčenko - Van de Zandšulp.
Srpski teniser za učešće na turniru 250 serije u Astani dobio je specijalnu pozivnicu i deluje da je u Kazahstan stigao kako bi tu priliku maksimlano iskoristio. Ovo je četvrti ATP turniru ove serije koji Hamad igra ove godine, a najuspešniji je bio u Gštadu gde je stigao do polufinala.
Perspektivni Međedović trenutno je 120. teniser sveta, uspeo je ove sezone da obezbedi učešće glavnog žreba na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali čini se da njegovo vreme tek dolazi. U Astani ima lepu priliku da zaradio bodove kojima bi se približio prvih sto na ATP listi.
Rafael Nadal pri osvajanju Rolan Garosa 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
SPORT
Da li Nadal ponovo blefira?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala