- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ekspert otkrio cilj rata u Ukrajini: Razoružati bivše socijalističke zemlje

© Sputnik / Evgeni Biyatov / Uđi u bazu fotografijaMeždunarodnый voenno-tehničeskiй forum "ARMIЯ-2016". Denь vtoroй
Meždunarodnый voenno-tehničeskiй forum ARMIЯ-2016. Denь vtoroй - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
SAD nameravaju da izbace sovjetsko oružje iz socijalističkim država i da ih nateraju da kupe novo po sumanutim cenama, objasnio je bugarski sociolog Mihail Mirčev interes Vašingtona prema sukobu u Ukrajini.

„Više od godinu i po traje rat u Ukrajini kako bismo mogli da potrošimo oružje, proizvedeno u Rusiji. Reč je o zemljama poput Ukrajine, Bugarske, Slovačke, Poljske, Rumunije, Češke. Kada ostanemo bez oružja, tada ćemo da sklapamo sumanute sporazume sa Amerikancima”, rekao je ekspert Bugarskoj slobodnoj televiziji.

On je podsetio da je Bugarska ranije odobrila isporuku svojih starih oklopnih transportera Kijevu, a zauzvrat će kupiti američke Strikere za više od 1,3 milijarde dolara.
„Mi dajemo superoklopne transportere (Ukrajini), a zauzvrat ćemo kupiti bezvredne američke oklopne transportere, koji, kako je postalo jasno iz onoga što se dešava u Ukrajini, gore kao baklje. Zato se rat vodi: da se uništi staro dobro rusko oružje, tako da armije ostanu bez naoružanja i budu prinuđene da kupuju od vojno-industrijskog kompleksa SAD, Velike Britanije, Francuske itd. Možda zato Amerikanci sada poručuju – hajde da zaustavimo rat, jer smo već spremni da svoj vojno-industrijski kompleks dobro nahranimo narudžbinama“, rekao je Mirčev.
U nastavku pogledajte novo izdanje emisije „Moj pogled na Rusiju“: