- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Albanac provocira Rumune, a Rumuni se zahvaljuju Srbima: „Istina je samo jedna – Kosovo je Srbija”

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUNavijači Rumunije
Navijači Rumunije - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
Nije prošlo mnogo od dramatične utakmice odigrane u Bukureštu između Rumunije i reprezentacije tzv. Kosova u kojoj je došlo do prekida, a odjeci tog događaja su i dalje tu.
Podsetimo, navijači Rumunije su transparentom poručili da je Kosovo Srbija, skandirali su Srbiji, sudija je zbog toga pauzirao utakmicu uz pretnju prekidom ako se sa time nastavi, a FS Rumunije je potom kažnjen od strane UEFA zbog, između ostalog "rasizma" i "ksenofobije".
Ipak, za promociju terorističke tvorevine kazni nikada nije bilo, pa neće sigurno ni sada.
Albion Rahmani, reprezentativac tzv. Kosova, igrač Rapida iz Bukurešta, jedan od postignutih golova na utakmici protiv Kluža proslavio je gestikulacijom "albanskog orla".
I nije se zaustavio na tome, posle utakmice je komentarisao svoj gest i najavio da će to raditi i nadalje.
"Ja sam sa Kosova i nosim albansku krv. Ja ću proslavljati na ovakav način kada god budem imao priliku za to. Želim da svi Albanci budu ponosni", rekao je Rahmani.
Tako, međutim, nije govorio posle utakmice reprezentacija tzv. Kosova i Rumunije, na temu poruke navijača Rumunije da je Kosovo Srbija.
"Ne znam šta da kažem, to su političke stvari o kojima ne žekim da pričam. Ja sam profesionalni fudbaler i radim svoj posao na terenu", naveo je Rahmani.
Nešto se u međuvremenu promenilo sa njim pa je postao "promoter albanskog ponosa", ali ono što nije i nikada neće je odnos Srba i Rumuna.
Naime, posle poruke da je Kosovo Srbija, rumunski navijači su dobili uzvratnu i to iz Odžaka, gde su simpatizeri Tekstilca u utakmici sa Grafičarem istakli transparent da je Besarabija Rumunija.
"Hvala našoj braći u Srbiji! Istina je samo jedna i ona se ne sme cenzurisati - Kosovo je Srbija!", navedeno je u poruci organizovanih navijača reprezentacije Rumunije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala