- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajini neće biti dozvoljeno da zaključi mirovni sporazum - to se koristi kao oružje protiv Rusije

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski tenk T-80 u zoni specijalne vojne operacije
Ruski tenk T-80 u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Izgledi za rešavanje ukrajinske krize još nisu vidljivi, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev tokom rusko-egipatskih konsultacija u Kairu.
On je naglasio da Rusija podržava stav Egipta i drugih afričkih zemalja o posredovanju u rešavanju ukrajinske krize. Međutim, prema rečima Patruševa, „danas nema izgleda za takvo rešenje“.

„Ukrajini neće biti dozvoljeno da zaključi mirovni sporazum i nastaviće to da koristi kao oružje protiv Rusije“, istakao je sekretar Saveta bezbednosti, a citira „Ruska gazeta“.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije rekao je da ukrajinska kontraofanziva šlajfuje, zapadno oružje Oružanih snaga Ukrajine je neefikasno protiv ruske tehnike.
„Kontraofanziva ukrajinskih snaga je propala. Ukrajina nastavlja da trpi ogromne gubitke i uništava sopstvenu infrastrukturu“, rekao je Patrušev.

"Zapadno oružje koje je prebačeno Ukrajini „pokazalo se neefikasnim protiv ruske tehnike i Ukrajinci ga postepeno gube na bojnom polju“, dodao je on.

Prema rečima sekretara Saveta bezbednosti Rusije, ukrajinska vojska „aktivno koristi vazdušne i bespilotna plovila, dobijena iz inostranstva, kao i raketno naoružanje“.
Pogledajte novo izdanje emisije „Moj pogled na Rusiju“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala