- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Slučaj „Tunel“: Obili kancelariju za oružje, odneli 16 pištolja i tri puške

© Foto : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaIstražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.
Istražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao  biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.  - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Podgoričko Osnovno tužilaštvo, donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Veljka Markovića, Milana Markovića, Dejana Jovanovića, Vladimira Erića, Predraga Mirotića i više NN lica, zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici.
U dokumentu Tužilaštva u koji je TVCG imala uvid navodi se da su Markovići, Jovanović, Erić i Mirotić početkom jula ove godine postali pripadnici kriminalne grupe sa više nepoznatih osoba. Da je ženska osoba koristeći lažnu ispravu na ime Andrijana Marić posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor sa podrumskim prostorijama, koji se nalazi u Njegoševoj ulici.
Ugovor je, kako se navodi u naredbi, potpisala 24. jula i to na period od tri godine sa cenom zakupa od 1.400 evra mesečno, pri čemu je dogovoreno da ključeve od podruma preuzme osoba koja se takođe lažno predstavljala, kao Edin Adžihmetović. U njegovim rukama ključ je završio 7. avgusta.
Između ostalog, u narebi se navodi da su osumnjičeni državljani Srbije u periodu od 8. septembra do 11. septembra ušli u prostorije depoa, obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje i uzeli 16 pištolja i tri puške. Sve to je 11. septembra završilo u stanu u Ulici Ksenije Cicvarić koji je zakupila osoba koja se takođe lažno predstavljala kao Miloš Marković. U dokumentu tužilaštva opisana je i uloga osumnjičenog Mirotića.
Mirotić je kako se sumnja, vozilom navodio kombi do mesta Botun gde su izbačene stvari koje su korišćene u izvršenju dela, ali i gde je sakriven kombi koji je kasnije i pronađen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala