- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Proslavljeni libijski general stigao u Ministarstvo odbrane Rusije /foto/

© AP Photo / Mohammed El-SheikhyLibijski general Halifa Haftar
Libijski general Halifa Haftar - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Komandant Libijske nacionalne armije (LNA) Halifa Haftar posetio je Rusiju, gde je imao sastanak u Ministarstvu odbrane Rusije, saopštili su u Haftarovoj vojsci.
Saopšteno je da je poseta libijskog generala održana „na poziv ruske države“. Haftara je dočekao zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Junus-Bek Jevkurov.
„Tokom posete sa ruskim visokim zvaničnicima je razgovarano o situaciji u Libiji, o bilateralnim odnosima dve zemlje, načinima njihovog jačanja i razvoja“, navodi se u saopštenju LNA.
Ranije je libijski list Marsad javio da Hafter boravi u „kratkoj radnoj poseti“ Moskvi. Navodno je komandant LNA stigao u prestonicu na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.
Podsetimo, nakon svrgavanja i ubistva Muamera el Gadafija 2011. godine, u Libiji je počela politička kriza. Trenutno je u zemlji dvovlašće. Parlament koji je izabrao narod vlada na istoku, a na zapadu, u glavnom gradu Tripoliju, nalazi se Vlada nacionalnog jedinstva na čelu sa Fajezom Saradžom, koja je formirana uz podršku Ujedinjenih nacija i Evropske unije.
Vlasti istočnog dela zemlje rade nezavisno od Tripolija i sarađuju sa Libijskom nacionalnom armijom, koja vodi dugotrajan rat sa militantima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala