- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka prate koze od Njujorka do Kosmaja /video/

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u prethodnim godinama je obarao mnoge rekorde i mnogo puta dokazao da je najbolji u istoriju belog sporta, pa je tako među svojim navijači postao poznat kao „GOAT“ odnosno, najveći svih vremena. U prevodu ta reč znači i koza, pa su se navijači našalili kada se srpski as na Kosmaju fotografisao sa tom životinjom.
Posle osvajanja 24. Grend slema u karijeri i uspešne grupne faze Dejvis kupa Novak Đoković je na zasluženom odmoru koji je odlučio da provede u Srbiji, odnosno na Kosmaju okružen porodicom, prijateljima i životinjama.
Pored toga što je jahao konja, Novak se družio sa kozom, a njegovi navijači su to dočekali sa oduševljenjem, jer je ta životinja asocijacija na epitet „najveći svih vremena“.
„Bila nam je velika čast ugostiti ovog velikana Srbije! Ponos našeg naroda, promoter dobrote, skromnosti i pozitivne energije, dokaz da veliki ljudi mogu ostati verni svome narodu i svojim korenima. Zahvaljujemo se na pruženoj prilici da provedemo vreme sa ovakvim čovekom“, napisali su na društvenoj mreži vlasnici imanja na kojem je Novak boravio.
Susret sa kozama, mada malo drugačijim, srpski as je imao i u Njujorku. Rečenicu „od sedam do 77 godina“ često ćete naći na kutijama društvenih igara, ali ona bi mogla da se primeni i u slučaju Novaka Đokovića koji ima navijače svih mogućih uzrasta.
Ne samo da su oni i deca i stariji, već ima i onih izuzetno zabavnih koji znaju kako da skrenu pažnju srpskom asu. Najnovija grupa obožavatelja primećena je na US Openu prerušena u koze.
U tenisu je Novak najveći svih vremena jer je između ostalog teniser sa najvećim brojem Grend slem titula u istoriji tog sporta (24), kao i Masters trofeja (39). Teniser je sa najviše nedelja provedenih na prvom mestu i nema sumnje da želi da doda još rekorda u svoju bogatu riznicu.
Polemika o zvanju najvećeg svih vremena vodi se između Novaka, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali posle penzionisanja Švajcarca usledila je povreda Španca, dok je za to vreme srpski as nastavio da piše istoriju.
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
SPORT
Laslo je pao posle drame i poklonio se Novaku: „Najveći svih vremena“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
SPORT
Hrvat je sledeći „na meniju“ gladnog Đokovića
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2023
SPORT
Novak objasnio kako se vratio s ivice ambisa: „Obavio sam razgovor sa sobom u ogledalu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala