- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Titula za Hačanova posle petogodišnjeg posta – i posebna posveta: „Ovo je za moju porodicu“

© AP Photo / Charles KrupaKaren Hačanov
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Ruski teniser Karen Hačanov osvojio je ATP turniru u kineskom Džuhaiju, pošto je u finalu pobedio Japanca Jošihita Nišioku 7:6 (7:2), 6:1.
Meč je trajao jedan sat i 44 minuta. Hačanov je 15. teniser sveta, dok je Nišioka 46. na ATP listi. Ovo je bio peti međusobni duel ruskog i japanskog tenisera, a četvrti trijumf Hačanova.
Hačanov je prvi stigao do brejka u petom gemu prvog seta, a onda je na svoj servis poveo 4:2. Japanac je izjednačio na 4:4, a onda se igralo gem za gem.
Hačanov je dobio prvi set rezultatom 7:2 u taj-brejku. Rus je briljirao u drugom setu, a svom rivalu je prepustio samo jedan gem.
Ruski teniser je trijumfom u Kini stigao do pete titule u karijeri, a prve u ovoj sezoni.
On je poslednju titulu pre Džuhaija osvojio u novembru 2018. kada je trijumfovao na mastersu u Parizu.
„Želim da se zahvalim porodici. Supruzi Veroniki, sinovima Davidu i Mihailu. Gledaju me sigurno, sigurno je da se smeju. Šaljem im zagrljaje i poljupce. Oni su mi najveća podrška, eto vraćam se posle povrede, nadao sam se samo da ću dobiti što više mečeva. Tri meseca sam bio van igre, mnogo sam propustio, bio sam željan da se vratim i osvojim titulu posle dugo vremena i posvećujem je porodici“, naveo je emotivni Hačanov.
Hačanov je za trijumf u Kini osvojio novčanu nagradu od 149.330 dolara i 250 bodova za ATP listu, dok je Nišioki pripalo 87.110 dolara i 150 poena.
ATP turnir u Džuhaiju igrao se za nagradni fond od 981.785 dolara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala