- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bugarska opozicija traži ostavku ministra odbrane nakon predloga da se Kijevu isporuče rakete

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografija<S-300
<S-300 - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
Pratite nas
Bugarski socijalisti zatražili su ostavku ministra odbrane Todora Tagareva zbog odluke da isporuči Ukrajini rakete za sistem S-300.
Nakon što je danas parlamentarna komisija za odbranu većinom glasova podržala predlog da se Kijevu pošalju „neispravne rakete S-300“, Tagarev je rekao da takva isporuka neće oslabiti borbene sposobnosti Bugarske. To je izazvalo burnu reakciju opozicije.
„Jedino što možete da uradite je da dođete u ovu salu nakon što ste prvo podneli ostavku. Opasni ste za nacionalnu bezbednost Bugarske. Šta govori više o vama od činjenice da posežete za poslednjim protivvazduhoplovnim raketnim sistemima u Bugarskoj? Jeste li ministar odbrane Bugarske ili Ukrajine?“, upitao je poslanik iz stranke BSP Borislav Gucanov.
Negodovanje je izrazio i Nikolaj Drenčev iz stranke „Preporod“.
„Tu ideju su vam dali u Ministarstvu odbrane, odnosno ministar odbrane neke druge zemlje, a ne Bugarske. I odmah ste izvršili nalog (strane) ambasade“, rekao je poslanik.
Ranije je saopšteno da je bugarski parlament usvojio predlog zakona o slanju neispravnih raketa za S-300 Ukrajini. Autori predloga su ukazali da Bugarska nije u stanju da popravi neispravne rakete S-300, za razliku od Kijeva. Rakete se šalju besplatno.
U nastavku pogledajte novo izdanje emisije „Moj pogled na Rusiju“:
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
REGION
Bugarski istoričar o ukrajinskom sukobu: Počinje početak kraja za Zelenskog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala