- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuska i Amerika u klinču zbog igrača koji nema veze ni sa jednima ni sa drugima

© AP Photo / Charles KrupaDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Džoel Embid, kamerunski košarkaš i prošlogodišnji najbolji igrač NBA lige, tema je oko koje će se u narednom periodu sukobiti Francuska i Amerika, bar ako je suditi prema navodima iz Pariza.
Embid, košarkaš rođen u Kamerunu, tačka je sporenja Francuske i Amerike, koje iako on nema nikakve veze sa njima, žele da ga imaju u timu za Olimpijske igre.
Francuzima je imperativ jasan, Olimpijske igre se održavaju u Parizu i njihov košarkaški savez želi da uradi sve kako bi tim ostvario dobar rezultat.
Naročito posle katastrofe na minulom Mundobasketu i ispadanja već posle prve faze takmičenja.
S tim u vezi, Francuzi žele da daju pasoš Kameruncu, što je potvrdio i predsednik Košarkaškog saveza Francuske Žan-Pjer Sijuta.
„Želimo da Embid igra za nas, ali mu nikada dosad nismo poslali zvaničan poziv. Priču u medijima su stvarali drugi. Situacija je delikatna jer i reprezentacija Amerike želi da Džoel bude njen član“, naveo je Sijuta.
Kako je i Amerika ostvarila loš rezultat na Mundobasketu, pripreme za Olimpijske igre su već počele, najavljen je povratak „velikih imena“, ali i Francuzi imaju imperativ da uskoro saznaju na koga mogu da računaju.
S tim u vezi, Embid je dobio svojevrsni „ultimatum“.
„Odluka u vezi sa Embidom će biti doneta brzo. Nadamo se da i on to zna. Trebalo bi da imamo odgovor do 10. oktobra, taj datum smo postavli kao rok“, naveo je Sijuta.
Francuska će na Olimpijskim igrama nastupiti kao domaćin, a na turnir su se dosad kvalifikovale Srbija, Kanada, Nemačka, Australija, Južni Sudan i Japan.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala