- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Snaga vere: Jedinstvetna podzemna crkva u zoni specijalne operacije /video/

© AFP 2023 / ALEXANDER KHUDOTEPLYRuska pravoslavna crkva
Ruska pravoslavna crkva - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
Pratite nas
Oltar, kupola, ikone na zidovima, sveće, služba je u toku i u crkvi se nalazi nekoliko vojnika učesnika specijalne vojne operacije. Vojni sveštenik otac Dmitrij otkriva kako je nastala podzemna crkva.
Crkva je napravljena četiri metra pod zemljom, a front je udaljen samo više desetina kilometara. Tu se nalaze jedinice ruske grupe „Zapad“ i vrši se rotacija vojnika.
Sveštenik ističe da je duhovna hrana neophodna, vojnici pale sveće, mole se za ranjene i poginule, za svoje zdravlje i zdravlje njima bliskih ljudi.

„Ovo nije samo sklonište za vojnike, to je nešto mnogo grandioznije. Možda ćemo s Božjom pomoću nekada i manastir osnovati, o tome smo već razgovarali prilikom izgradnje hrama“, rekao je otac Dmitrij.

Hram još nema ime i tek je počeo sa radom početkom meseca. Za projektovanje i izgradnju je bilo potrebno više od dva meseca.
Uslovi u gradu-skloništu nisu lošiji nego u velikim kasarnama. Struje ima svuda, u podzemnoj trpezariji radi klima. Kuvar pod nadimkom „Balu“ je naveo da je kuhinja predviđena za ishranu stotine vojnika i istakao da je veoma važna kvalifikacija kuvara i njegovih pomoćnika. Navodi da je kuhinja odlično opremljena, kao da se nalazi u gradu, kao i da je u kuhinju sprovedena voda sa izvora.
Vojnici planiraju da izgrade i bioskop u kome neće samo gledati filmove i televiziju, već će imati i „on-lajn“ razgovore sa rodbinom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala