- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dvosmisleni Cicipas: „Novak nikada nije srećan – ne znam kome se više dokazuje“

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković i Stefanos Cicipas
Novak Đoković i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
Pratite nas
Stefanos Cicipas, grčki teniser, često je govorio o tome kako su ga članovi „velike trojke“ (Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal) inspirisali tokom godina, a gotovo uvek je Švajcarca stavljao ispred srpskog asa, međutim više ne.
Ako pitate Stefanosa Cicipasa, Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, barem ako je reč o brojkama koje apsolutno niko nema u istoriji belog sporta. Međutim, Grka zanima zbog čega je srpski as i dalje željan pobeda, iako je Novak puno puta govorio o tom žaru zbog koga i opstaje u tenisu.
„Ako se vodimo brojkama, Novak Đoković je definitivno najbolji. Obara jedan rekord za drugim. I žeđ zadržava, a nema više šta da dokazuje, napominjem. To je njegov karakter. Nikad nije srećan. Kao da uvek pokušava da nekome nešto dokaže. Ne znam šta i kome. Kao da želi osvetu“, rekao je Cicipas za grčke medije.
Novaka je Stefanos izdvojio međutim samo zbog brojki, dok kao najveću inspiraciju vidi Rodžera Federera.
„Ako je kriterijum ko je najviše inspirisao svet i ko je imao najveći uticaj, to je definitivno Federer. Mislim da neće biti niko drugi ko može da mu parira“, smatra grčki teniser.
Od finala Australijan opena, Cicipas je u velikom padu i nema sezonu za pamćenje .Osvojio je turnir u Los Kabosu, međutim za tenisera koji je jurio prvo mesto i Grend slem trofeje, jedna titula sa turnira 250 serije ne može da se smatra krupnim korakom.
Zbog takve sezone koja je mogla da bude mnogo bolja, Cicipas želi da napreduje.
„Postojao je jaz, otprilike između 2018. i 2020. godine pre Karlosa Alkarasa, Janika Sinera i Holgera Runea. Tada su svi reflektori bili usmereni na mene, Zvereva i Dominika Tima. Sada se scena promenila.. Nismo više tako mladi. Mladi igrači imaju ogromnu energiju, žeđ i nemaju strah. Igraju slobodno i ne razmišljaju ni o čemu. Grend slem titula i svetski broj jedan? To je nešto o čemu mnogo razmišljam, ali nije sve. Bio sam zavistan o sportu kao dete i to mi je nešto oduzelo. To ne znači da sam zadovoljan onim što sam postigao. Želim da napredujem kao igrač, ali za mene je ključna ravnoteža između ličnog života, izgradnje nečega sa nekim i razvoja karijere uz pomoć te osobe“, pojasnio je Cicipas.
Stefanos je sa svojim grčkim kolegama prethodnih dana igrao grupnu fazu Dejvis kupa, a Grčka nije uspela da se plasira u četvrtfinale takmičenja.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
SPORT
Nadal otkrio zašto nije čestitao Novaku titulu: „Bolje je kada je ceni“
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
SPORT
Nečastan napad Nadala na Đokovića: „Da nije rekorder bio bi frustriran“
Novak Đoković i Nikola Ćaćić protiv Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
SPORT
Ćaćić za Sputnjik: „Novak daje sve od sebe za Srbiju – možemo do Salatare“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala