- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpskog sina je „pojeo“ Beograd – sada je pohrlio za novcem: „Bili smo siromašni, nismo imali ništa“

© AFP 2023 / DANIEL ROLANDSrđan Spiridonović
Srđan Spiridonović - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Srđan Spiridonović, 30-godišnji austrijski fudbaler srpskog porekla, trebalo je pre nekoliko sezona da postane nosilac igre Crvene zvezde, ali ga je to breme „pojelo“. Sada je krenuo put Saudijske Arabije i iskreno kaže da je to uradio zbog novca.
Spiridonović je ušao u krug samo jednog od srpskih sinova odraslih u inostranstvu koji se nije snašao u Zvezdi i čini se da je digao ruke od ozbiljnog fudbala.
Sa tek napunjenih 30 godina Spiridonović je postao član saudijskog drugoligaša Hadžer, za godišnju platu od 500.000 dolara.
„Ako hoćete da unovčite svoju karijeru, ovo je pravo mesto“; naveo je Spiridonović za austrijske medije.
Kao neko ko voli „noćni život“, zbog čega se veruje i da nije uspeo da ostvari svoj pun potencijal u Zvezdi, Spiridonović neće imati tu priliku u Saudijskog Arabiji.
„Ovde je drugačiji mentalitet, mnogo je zabrana, ne bi trebalo rizikovati“.
Brzonogi fudbaler je naveo da mu je cilj od početka karijere da obezbedi egzistenciju svojoj porodici.
„Bili smo veoma siromašni, u suštini nismo imali ništa. Želeo sam bolji život za sebe i svoju porodicu. Morao sam rano da napustim dom i godinama brinem sam o sebi. Morate biti mentalno jaki da biste uspeli. Imao sam mnogo prepreka na putu. Ja sam normalan i prizeman dečak, ali ako osećam da se prema meni nepravedno postupa, neću to progutati. Mnogi ljudi nisu mogli da se nose sa mojom direktnom i iskrenom prirodom. Da sam na vreme bio usmeravan kako treba moj put bi sigurno bio drugačiji", kaže Spiridonović.
On je 2020. došao u Zvezdu iz Poljske, u transferu vrednom 250.000 evra, a pre godinu dana je dobio ispisnicu iz crveno-belog tima i prešao je u Žalgiris, da bi u julu ove godine otišao u Saudijsku Arabiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala