- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska uništila "leopard" sa nemačkom posadom

© AP Photo / Polish Defense MinistryTenkovi leopard 2
Tenkovi leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Izviđači Oružanih snaga Rusije uništili su tenk "leopard" koji je stigao u Ukrajinu sa nemačkom posadom koju su činili vojno osoblje Oružanih snaga Nemačke, rekao je za Sputnjik komandant izviđačke grupe koja deluje u zaporoškom pravcu, sa kodnim imenom „Legenda“.

„Kada smo zaustavili još jedan u nizu samoubilački juriš i uništili Leopard, krenuli smo prema spaljenoj opremi u nadi da ćemo nekoga zarobiti. Otkrili smo da je vozač tenka bio teško ranjen, a ostali da su preminuli. Mehaničar je, kada se probudio i ugledao nas, počeo da viče „niht šisen“ (ne pucajte)“, rekao je komandir grupe.

„Legenda” je istakao da dobro zna nemački.
„(Vozač oštećenog tenka) je nekoliko puta rekao da nije plaćenik, već vojnik Bundesvera i da je cela posada iz jedne čete“, dodao je vojnik.
Izviđač je pojasnio da mu je nemački vojnik, dok mu je pružao prvu pomoć, saopštio iz koje je brigade i gde je bazirana.
Kako je dodao komandant, kada je ispitivao vojnike Bundesvera, lekar njihove izviđačke grupe rekao je da je mehaničar izgubio mnogo krvi i da je teško ranjen.
"Pitao sam doktora koliko će živeti, a doktor je odgovorio - još nekoliko minuta. Rekao sam Nemcu da je rana veoma teška i da nema šanse da preživi. Rekao je da mnogo voli svoje dete i ženu i požalio što je pristao da dođe ovamo. Počeli smo da ga pripremamo za evakuaciju, ali se on onesvestio i posle par minuta preminuo", ispričao je "Legenda".
Komandant izviđačke grupe apelovao je na zapadne instruktore da razmisle pre nego što krenu u borbu sa Rusima.
„Neka razmisle svojom glavom – o deci, ženama – pre nego što se bore protiv Rusa“, ​​rekao je obaveštajac zapadnim instruktorima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala