- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aliju je trebalo pola minuta da Srbiji donese medalju – stigla još jedna viza za Olimpijske igre

© Foto : Rvački savez SrbijeAli Arsalan
Ali Arsalan - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
Pratite nas
Ali Arsalan, rvač reprezentacije Srbije, osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu u rvanju grčko-rimskim stilom.
Arsalan je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 72 kilograma protiv Japanca Šinga Harade rezultatom 9:0 i to za samo 30 sekundi.
Ovo je već treća medalja za Srbiju na ovom šampionatu sveta, a ukupno 109 za našu zemlju na velikim takmičenjima.
Arsalan je na taj način za rvačku reprezentaciju Srbije obezbedio i treću vizu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.
Srpski reprezentativac je na putu do bronzanog odličja prvo savladao Iranca, Sorabija. Potom je u četvrtfinalu u veoma neobičnom meču izgubio od Roberta Fritča iz Mađarske sa 13:10 iako je vodio sa 10:5. U repesažu je pobedio Jamola Jumabeava iz Uzbekistana, takođe tehničkim tušem sa 12:3, da bi u potpunosti zablistao u duelu sa bronzu.
Arsalan je 2022. godine osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu, a na Evropskom prvenstvu održanom u Budimpešti završio je sa osvojenom bronzom.
Stevan Mićić - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
SPORT
Reči novog srpskog zlatnog asa citira i Đoković: „Srbija mi je u krvi!“
Najbolji sportisti borili su se u devet sportova; rvanje grčko – rimskim stilom, rvanje slobodnim stilom, grepling, džudo, boks, kik boks, MMA, tekvondo i kjoko šin kai. Pobedila je Rusija rezultatom 7:2. - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
SPORT
Zlato i bronza za kraj za srpske rvače na SP – još dve vize za Igre u Parizu
Najbolji sportisti borili su se u devet sportova; rvanje grčko – rimskim stilom, rvanje slobodnim stilom, grepling, džudo, boks, kik boks, MMA, tekvondo i kjoko šin kai. Pobedila je Rusija rezultatom 7:2. - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Srpski rvač preko Albanca do borbe za zlato i plasmana na Olimpijske igre
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala