- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Na sajmu naoružanja Partner 26 novih sistema, stiže i prvi transportni avion C295

© Sputnik / Lola Đorđević10. Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner"
10. Sajam naoružanja i vojne opreme Partner - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
Pratite nas
U ponedeljak počinje 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“. Očekuje se učešće više od 150 izlagača iz 18 zemalja. Iz Ministarstva odbrane navode da će biti predstavljeno 26 novih sistema.
Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović rekao je za RTS da je između dva sajma naoružanja Partner razvijeno i uvedeno u upotrebu oko 60 novih sistema, a na ovogodišnjem sajmu biće prikazano 26 novih sistema među kojima je artiljerijski sistem „Perun“.

„Nebo iznad Beograda, u ponedeljak, preleteće novi Erbasov transportni avion C295 nabavljen za Vojsku Srbije. Na sajmu će moći da se vidi novi teški protivavionski sistem i nekoliko novih lakih protivavionskih sistema“, dodao je Miloradović.

Više od 150 izlagača iz 18 zemalja predstaviće se na ovogodišnjem Partneru. Akreditovano je 7.000 profesionalna učesnika iz čak 74 zemlje. Najavljeno je i prisustvo 30 visokih delegacija, na nivou ministara i načelnika generalštaba.
Procenjuje se, kaže Miloradović, da će ovaj sajam biti za 25 odsto veći od prethodnog, održanog 2021. godine.
„Državno i vojno rukovodstvo i Vlada Srbije su obezbedili jedan vrlo povoljan ambijent za razvoj odbrambenih tehnologija. Tačno na vreme, ova dešavanja u svetu, naročito oko rata u Ukrajini, jasno dokazuju da je to bila ispravna strategija. Neki rezultati tog dinamičnog razvoja odbrambenih sposobnosti naše zemlje i sposobnosti naše vojske se već pokazuju. Nijedan od tih složenih vojnih sistema se ne može ni razviti, ni napraviti, ni isporučiti za nekoliko meseci. Sve to traje godinama“, ističe Nenad Miloradović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala