- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarna teorija „bivšeg“ Rusa: „Šljaka nije podloga, znači – Nadal nije Đokovićeva liga“

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Bublik
Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
Pratite nas
Aleksandar Bublik, teniser iz Rusije koji nastupa pod zastavom Kazahstana, jedno je od najupečatljivijih lica u belom sportu, a taj status je potvrdio neverovatnom teorijom o Grend slem trofejima.
Bublik se uključio u debatu o tome ko je najbolji teniser svih vremena i probao je da to obrazloži na svoj način.
„Ljudi kažu da Novak sada ima 24 slemova... Ja mislim da on ima 21 jer šljaka nije prava podloga“, naveo je Bublik.
Ako se mislilo da, na primer Danil Medvedev, ne voli terene sa podlogom od šljake, Bublik je čovek koji je podigao tu lestvicu.
„Mrzim je, mrzim je! Nije mi jasna ova podloga, udarim forhend od 190 kilometara na sat i protivnik mi to lagano vrati“, govorio je Bublik jednom prilikom.
Ne samo da je umeo da „zakuka“ tokom sezone na šljaci već je glasno govorio koliko mu svaka druga podloga više odgovara.
„Uživam mnogo više nego dok igram na šljaci, ne moram mnogo da trčim, ne umaram se. U poređenju sa šljakom sve izgleda dobro i srećan sam zbog toga“, govorio je Bublik posle meča sa Frensisom Tijafoom na travnatoj podlozi turnira u Istbornu.
Mržnja prema šljaci je dovela do toga da Bublik „eliminiše“ Rolan Garos iz liste Grend slem trofeja, samim tim i da odredi drugačije lestvicu osvajača.
„Pošto šljaka nije prava podloga, za mene Novak ima 21 slem, Federer ima 19, a Nadal, koliko onda? Osam? U redu, to je osam više nego što sam ja osvojio, ali ne mislim da Nadal može da bude deo priče sa Novakom po pitanju najboljeg svih vremena, to nije ista liga“, istakao je Bublik.
Zaista, urnebesna teorija Bublika za koju se sa sigurnošću može reći da će izazvati mnoge reakcije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala