- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Savet bezbednosti Rusije: Pobeda u specijalnoj operaciji će doprineti ravnopravnosti u svetu

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Nesumnjiva pobeda Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji će doprineti uspostavljanju ravnopravnog dijaloga među zemljama, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Danas Oružane snage Ruske Federacije herojski rešavaju zadatke u borbi protiv neonacizma koji je digao glavu. Bez sumnje, ciljevi specijalne vojne operacije koje je postavio ruski predsednik biće postignuti“, podvukao je on.

Dodao je da će pobeda Rusije protiv neonacizma doprineti izgradnji međunarodnih odnosa na principima međusobnog poštovanja i ravnopravnog dijaloga.
Istakao je da su u poslednje vreme Anglosaksinci, NATO i njihovi poslušnici pokrenuli hibridni rat protiv Rusije kako bi potkopali njen suverenitet i teritorijalni integritet, koristeći situaciju u Ukrajini kao jedno od glavnih sredstava za vojno i ekonomsko iscrpljivanje Rusije, smanjujući njen uticaj u svetu.
Ukrajinsku kontraofanzivu je komentarisao kao besmislenu i dodao da kijevski režim gura svoju vojsku u sigurnu smrt.
Dotakao se i teme prodaje dece iz Ukrajine koja datira još od 2014. godine i u koju su uključeni direktori velikih klinika.
„Decu iz Kijeva i Harkova su tajno prevozili preko granice. Ukrajinsko tužilaštvo je već identifikovalo osam slučajeva u kojima su prodavali decu, a još 40 slučajeva se proverava“, rekao je Patrušev.
Istakao je da Baltičke zemlje, predvođene Anglosaksoncima, progone sve rusko, koristeći metode Hitlerove Nemačke i dodao da ruše spomenike i pale knjige na ruskom jeziku, isto kao što se dešavalo u nacističkoj Nemačkoj.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
RUSIJA
Rusija poručila svetu: Ovo je vreme tektonskih promena, oslobodite se zapadnog neokolonijalizma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala