- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Prvi put posle 90 godina: Srpski patrijarh služio liturgiju u Zvorniku

© Foto : Sputnjiku ustupio RTRSPatrijarh Porfirije služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Zvorniku i osveštao novoizgrađeni Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice
Patrijarh Porfirije služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Zvorniku i osveštao novoizgrađeni Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije prvi je patrijarh koji je, nakon 90 godina, služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Zvorniku.
Nakon toga, patrijarh je osveštao novoizgrađeni Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice.
Događaju su prisustvovali brojni vernici, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Vlade Radovan Višković.
Predsednik Srpske, koji je kum hrama, rekao je za RTRS da Zvornik zaslužuje ovakav hram, izrazivši zadovoljstvo što je bio u prilici da pomogne gradnju.
Dodik je istakao da je patrijarh srpski nosi snagu vere i veliki moralni i ljudski autoritet, zbog čega je obožavan u narodu.
Višković je rekao da svi hramovi širom Srpske označavaju srpsko bitisanje na ovim prostorima i da je Zvornik zaslužio jedan ovakav hram.
„Posebno sam počastvovan što je patrijarh danas u Zvorniku. Ovo je značajan dan za ovaj grad“, poručio je premijer Srpske.
Poseta srpskog Patrijarha Zvorniku počela je sinoć doksologijom u hramu Rođenja Svetog Jovana Preteče, gde ga je dočekao veliki broj vernika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala