„Ovo, valjda, nije smelo da se izgovori“: Vučić o reakcijama na njegov govor u UN /video/

© AP Photo / Richard DrewPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na Generalnoj skupštini UN
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Generalnoj skupštini UN - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Verovatno sad između sebe razgovaraju kako sam zaostao u prošlosti, kakav sam i takav i ovo valjda nije smelo da se izgovori. Javljaju mi se ovi iz malih zemalja i čestitaju što sam to rekao, bilo ih je mnogo, rekao je predsednik Srbije o reakcijama na njegov govor na Generalnoj skupštini UN.
Naše je bilo da kažemo šta je istina, da to ostane zapisano u istoriji, da smo jedna od retkih zemalja koja je smela da kaže kako stvari stvarno stoje. Da li će to da doprinese, neće, ali će da osnaži poziciju Srbije, da znaju da znamo i da razumeju da razumemo i da ne pokušavaju da misleći da ne shvatamo, rekao je Vučić.
Da li se to sviđa onima kojima međunarodno pravo nije nešto na šta se uvek pozivaju, to se neće dogoditi, kazao je Vučić.
Predsednik Srbije je rekao da nije pitanje da li je on zadovoljan govorom koji je održao u UN, već da li su zadovoljni građani.
„Ja moram da mislim o svim posledicama tog govora, ali da u isto vreme govorim istinu“, rekao je Vučić.
Vučić je rekao da je imao i sastanke sa predstavnicima SAD i da im je iskazao ogromnu zabrinutost i strah zbog mogućih budućih događaja na Kosovu i Metohiji zbog Kurtijevih poteza.
„Zahvalni smo mu što je uvek pokazivao poštovanje prema našoj zemlji, ali i poštovanje principa na kojima počivaju UN. Imali smo dobar razgovor oko KiM, upoznao sam ga sa svim situacijama, sad ću da se nađem sa potpredsednikom Kine Hanom Žengom, potom sa Miroslavom Lajčakom“, rekao je Vučić.
Vučić je prokomentarisao i to što je hrvatski predsednik Zoran Milanović, tokom obraćanja na sednici Generalne Skupštine UN, uputio javni poziv za priznanje takozvanog Kosova. „Evo, vidim ovih 100 zemalja stalo u red da poslušaju Milanovića, sve se guraju. Eno tamo kažu: ‘Pozvao nas Milanović, pa stojimo da potpišemo za nezavisno Kosovo’. Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona nešto da kaže po tom pitanju“, kazao je Vučić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Generalnoj skupštini UN - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
SRBIJA
Vučić u GS UN kritikovao Zapad: Narušili ste integritet Srbije, a sada držite lekcije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala