- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cvijanović: Ostrvsko licemerje bez granica zbog Zvezdinog dresa

© AP Photo / Dave ThompsonFudbaler Crvene zvezde Hvang In Bom u duelu sa Hulijanom Alvarezom iz Mančester Sitija na meču Lige šampiona
Fudbaler Crvene zvezde Hvang In Bom u duelu sa Hulijanom Alvarezom iz Mančester Sitija na meču Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Britanski mediji su gostovanje Crvene zvezde Mančester sitiju u okviru Lige šampiona iskoristili i da se ustreme na činjenicu da je glavni spozor srpskog kluba ruska kompanija Gasprom, do pre dve godine sponzor Lige šampiona, a sada „neprijatelj“. Kako za Sport klub piše novinar Neven Cvijanović, radi se o licemerju bez granica.
„Da sam u upravi beogradskog kluba odmah bih seo na telefon i tražio da se sponzorski ugovor duplira“, navodi Cvijanović, čime oslikava nivo pažnje koju je britanska javnost usmerila na to da na crveno-belom dresu beogradskog kluba stoji natpis „Gasprom“.
Cvijanović navodi da je histerija britanskih medija donela veliku reklamu ruskom naftnom gigantu, kao i da se pod plaštom priče o „zaštiti životne sredine“, krije negodovanje zbog toga što se radi o Rusima.
Dopisnik Sport kluba iz Londona navodi i da ga je kolega, koji je insistirao na anonimnosti jer „po ovakvim pitanjima mora da sledi uputstva kompanije, a nije saglasan sa njima“, podsetio da je Gazprom do pre dve godine sponzorisao UEFA, kao i da UEFA posle toga nije vratila novac koji je unapred dobila za sledeću sezonu.
„Moje kolege koje misle svojom glavom neretko tu glavu ne žele da pokažu kada se radi o tako osetljivim temama. Još jedan iz plejade ovih koji me mole da ih ne imenujem kaže da su ovo vremena u kojima su svi jednako premazani, ali se jedni prave da su bolji od drugih“, piše Cvijanović.
Za to, kako navodi, postoji jasan primer – kroz slučaj transfera Mihaila Mudrika u Čelsi, kada je predsednik Šahtjora poklonio 20 dobijenih miliona vojsci Ukrajine.
„Hteli mi to priznati ili ne, rat u Ukrajini se finansira iz fudbala, s koje god strane pogledaš. Možda je čak i moralnije biti maneken ruske kompanije, nego direktno novac iz transfera uputiti vojnoj mašineriji, bez obzira o kojoj se strani radilo. Takvi potezi definitivno neće skratiti rat“, naveo je Cvijanovićev kolega koji je insistirao na anonimnosti.
Izvor: Sport klub
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala