- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jačanje artiljerije: Ruska vojska dobila partiju novih modernizovanih haubica „Msta-S“

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaSamohodna haubica 2S19 "msta s" ruskih snaga u zoni specijalne vojne operacije
Samohodna haubica 2S19 msta s ruskih snaga u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Oružane snage Rusije dobile su prvu partiju novih modernizovanih samohodnih haubica 2S19M2 „Msta-S“, saopštila je pres-služba ruske korporacije „Rosteh“.
„Unapređena haubica ima jedinstvene taktičko-tehničke karakteristike među kojima su mobilnost, visoka brzina paljbe, mogućnost paljbe različitim tipovima municije“, navodi se u saopštenju.
Modernizovane haubice „Msta-S“ opremljene su ažuriranim automatizovanim sistemom za navođenje i upravljanje vatrom (ASUNO-M) sa poboljšanom preciznošću i mogućnošću prikazivanja elektronske karte područja.
„Usled modernizacije, značajno su proširene mogućnosti jedne od najboljih samohodnih haubica na svetu 'Msta-S'. Sada može da deluje u režimu 'vatreni nalet' i da pogađa metu istovremeno sa nekoliko projektila koji lete različitim putanjama. To smanjuje vreme koje haubica provodi na položaju i omogućava joj da brzo izbegne uzvratni udar“, saopšteno je iz klastera konvencionalnog naoružanja, municije i specijalnih hemikalija „Rosteha“.
Borbeni sistemi opremljeni su modernizovanim mehanizmima sistema za punjenje, usled čega brzina paljbe pri upotrebi transportne municije dostiže 10 gađanja u minuti.
Pored toga, nova „Msta-S“ dobila autonomni agregat sa priključkom za klimatizaciju, zahvaljujući kojoj su poboljšani uslovi za posadu. Vozač-mehaničar sada ima i automatizovani sistem koji daje informacije o stanju svih delova vozila.
Samohodna haubica 2S19M2 je predviđena za uništavanje artiljerijskih minobacačkih baterija, tenkova, protivtenkovskog, vatrenog naoružanja i sistema za elektronsko ratovanje, oklopnih vozila, kontrolnih punktova, sistema PVO i PRO, uništavanje terenskih odbrambenih objekata i sprečavanje manevara tenkovskih i pešadijskih rezervi.
Raketni sistem Iskander M - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2023
RUSIJA
Ruska vojska objavila najdinamičnije snimke vojne tehnike na forumu „Armija 2023“/video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala