- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Devojčica iz Luganska moli UN: Kijev da obustavi granatiranje gradova Donbasa /video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPosledice sukoba u Luganskoj Narodnoj Republici
Posledice sukoba u Luganskoj Narodnoj Republici - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Devojčica iz Luganska Faina Savenkova je u videu zamolila članove Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da učine sve kako bi Kijev prestao sa granatiranjem gradova Donbasa i ubistvima nevine dece.
U proleće 2021. godine je Savenkova, koja je tada imala 12 godina, snimila video u kome se obratila Savetu bezbednosti UN i zamolila da ne zaborave da deca iz Donbasa imaju pravo na detinjstvo i miran život. Tokom jeseni je skandalozan ukrajinski sajt „Mirotvorac“ u svoju bazu uneo i devojčicu.
„Želim da se obratim Ujedinjenim nacijama, svetu ne treba treći svetski rat, svetu ne trebaju mrtva nevina deca. Hvala svima koji to shvataju i ne podržavaju zločine ukrajinske vlade protiv čovečanstva i čovečnosti“, rekla je devojčica iz Luganska.
Sajt „Mirotvorac“ je poznat je po skandaloznim postovima u kojima se objavljuju lični podaci ruskih i stranih novinara, glumaca, političara i svih onih koji navodno predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine. Na spisku su i oni koji su posećivali Krim, kao i novinari koji su imali akreditacije Donbasa i izveštavali sa tog ratnog područja.
One koji se nađu na tom sajtu ukrajinski „Mirotvorac“ obično nazivaju „separatistima“, „saradnicima terorista“, „antiukrajinskim propagandistima“, „agentima Kremlja“ i sl.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala