- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Azerbejdžan se izvinio Rusiji zbog smrti ruskih mirovnjaka: Svi koji su odgovorni biće kažnjeni

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski mirovnjaci prate azerbejdžanski vojni konvoj u Nagorno-Karabahuы
Ruski mirovnjaci prate azerbejdžanski vojni konvoj u Nagorno-Karabahuы - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
Pratite nas
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izrazio je izvinjenje ruskom lideru Vladimiru Putinu zbog tragične smrti ruskih mirovnjaka u Nagorno Karabahu, saopštio je Kremlj.
Kako je rekao, biće sprovedena detaljna istraga smrti ruskih mirovnjaka i svi koji su odgovorni za to će biti kažnjeni.
„Naglašavam, sprovešćemo detaljnu istragu svega što se dogodilo i svi koji su odgovorni će biti strogo kažnjeni. Tužilaštvo obe zemlje su u tesnom kontaktu tim povodom“, istakao je Alijev u telefonskom razgovoru sa ruskim liderom.
Alijev je ujedno izrazio spremnost da njegova zemlja pruži svu materijalnu pomoć porodicama poginulih ruskih mirovnjaka.
Istovremeno, dvojica lidera su tokom telefonskog razgovora dogovorili da će Azerbejdžan sarađivati sa ruskim mirovnjacima kako bi se osigurala bezbednost Jermena u Nagorno Karabahu.
Iz Kremlja takođe navode i da su i Putin i Alijev istakli da je veoma važno da se svi dogovori o prekidu vatre u Nagorno Karabahu ispoštuju .
Telefonski razgovor inicirala je azerbejdžanska strana.
Podsetimo, na vozilo sa ruskim mirovnjacima koji su se vraćali sa osmatračnice u oblasti Džanjatag u Nagorno Karabahu otvorena je vatra usled čega su vojnici poginuli, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
RUSIJA
Kremlj: Nagorno Karabah je unutrašnje pitanje Azerbejdžana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala