- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sto odsto precizan: Ruska vojska objavila snimak rada višecevnog bacača raketa „tornado-s“

© Foto : Snimak sa ekrana/ Telegram/ Sputnjik SrbijaRuski „Tornado-S“ uništava vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine duboko iza linije dodira
Ruski „Tornado-S“ uništava vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine duboko iza linije dodira - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
Pratite nas
Preciznost višecevnog bacača raketa „tornado-s“ prilikom upotrebe savremene municije dostiže 100 odsto, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Jedinice koje rukuju sistemima 'tornado-s' izvode precizne napade na ključne vojne objekte protivnika. Artiljerija navođenim raketama uništava uporišta na liniji fronta, stanice za istovar opreme, municije i goriva, skladišta i kamuflirana komandna mesta. Preciznost pogotka prilikom korišćenja savremene municije dostiže 100 odsto. Nije iznenađujuće što neprijateljske obaveštajne jedinice neprekidno, ali bezuspešno pokušavaju da otkriju lansirne položaje sistema, kao i skloništa“, navodi se u saopštenju.
Stoga, kako bi isključili mogućnost otkrivanja, ruske jedinice koje rukuju sistemima u zoni specijalne vojne operacije stalno menjaju položaje. Samo se jednom rakete lansiraju sa iste pozicije nakon čega se sistemi za nekoliko minuta pomeraju na drugo mesto.
„Sistem 'tornado-s' preuzeo je od prethodnika sve najbolje – pouzdanost, prohodnost. To je u suštini kompjuter koji puca. Sam izračunava putanju, određuje pravac projektilu. Daljinski upravljač omogućava rad sa udaljenosti od nekoliko desetina metara radi maksimalne sigurnosti posade. Lansiranje se takođe može izvršiti iz kabine“, precizira ruska vojska.
Višecevni bacač raketa „tornado-s“ predviđen je za uništavanje pojedinačnih ciljeva, kao i meta koje su koncentrisane na nekoj površini. Upotrebljava se kako za odbranu, tako i za napad.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
RUSIJA
Putin: Ruska vojna industrija aktivno povećava proizvodnju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala