- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan u drami izgubio finale ABA Superkupa!

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićPartizan i Studentski centar
Partizan i Studentski centar - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana na neverovatan način su izgubili finale ABA Superkupa, turnira organizovan u Podgorici, poraženi su od crnogorske ekipe Studentskog centra rezultatom 83:81, i propustili su šansu da osvoje jubilarni 50. trofej u bogatoj istoriji kluba.
Partizan je u drami propustio važan napad, pri vođstvu od 81:80, a plejmejker podgoričkog tima Borna Kapusta ubacio je neverovatnu trojku za preokret.
© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićTrofej ABA Superkup
Trofej ABA Superkup - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
Trofej ABA Superkup
Prva polovina uvodne deonice je protekla u ritmu koji je nametnula podgorička ekipa, Partizan je imao zaostatak od četiri poena posle pet minuta igre i previše se oslanjao na šut za tri poena, dok je Studentski centar koristio šanse i napadao reket na sve različite načine.
U priličnom haosu na obe strane je nastavljena četvrtina, sudije su pomalo izgubile kontrolu, agresivni su bili igrači podgoričkog tima, ali je Partizan uspeo da se otrgne pritiska i preokrene rezultat u svoju korist.
Naneli je preuzeo odgovornost u tim momentima za crno-bele, ali odbrana nije to mogla da isprati pa je Studentski centar vodio sa 25:22 posle prvih deset minuta veoma intenzivne utakmice.
Posle svega nešto više od minut igre u nastavku Željko Obradović je pozvao igrače Partizana na konsultacije jer je rival napravio seriju od 5:0, a reakcija je usledila – pogađali su Anđušić i Panter pa je i Andrej Žakelj morao da zatraži tajm-aut.
Do polovine kvartala Partizan nije uspeo da uhvati priključak, mnogo napada je ponovo završavano šutem za tri poena, bez unutrašnje igre, a protivniku se lopta prosto lepila za dlanove i ulazila je bez problema u obruč.
Ni novi tajm-aut Obradovića nije pomogao, SC je poveo sa 40:29 za prvu dvocifrenu prednost, crno-bele je u priključak zatim doveo Dozir, trojkom, ukradenom loptom i potom asistencijom za koš Koprivice, trojka Nanelija je dovela meč na posed zaostatka (40:38), a do kraja poluvremena obe ekipe su ubacile još po dva poena, za konačnih 42:40.
Partizan je serijom 5:0 na startu drugog poluvremena poveo, Pavličević je trojkom izjednačio, ali je usledio novi niz poena beogradskog tima za prednost od 50:45, čime je kompletirana serija od 12:3.
Rezultatska klackalica se, međutim, nastavila, ekipa SC je ponovo zaigrala kao u prvom poluvremenu i lako istopila razliku, potom i povela posle dve trojke Bogavca, ali je Partizan pred poslednji kvartal poveo sa 66:63 trojkom Pantera u poslednjim sekundama.
Pojačao je Partizan odbranu u finalnom kvartalu, uspeo je da povisi prednost, ali ne i da je zadrži jer je Kapusta pogodio neverovatnu trojku za pobedu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala