- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Krajova diže spomenik Njegošu

© Sputnik / Aleksandar MilačićPetar Petrović Njegoš
Petar Petrović Njegoš - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2023
Pratite nas
Skupština rumunskog grada Krajove donela je odluku da se jedna od ulica u istorijskom delu grada nazove po glavnom gradu Crne Gore i da se u blizini podigne spomenik Petru II Petroviću Njegošu.
To je saopštio ambasador Rumunije u Crnoj Gori Viorel Anderleanu na sastanku sa predsednicom Skupštine glavnog grada Jelenom Borovinić Bojović.
Sa druge strane, Podgorica će veoma brzo dobiti ulicu koja će se zvati po gradu Krajovi, jednom od kulturnih središta Rumunije, a potom i spomenik najpoznatijem rumunskom pesniku Mihaju Eminesku.
"Ovo je zaista sjajna inicijativa, i veoma važna za naša dva grada i dve države, posebno s obzirom na našu želju da intenziviramo partnerstava sa gradovima iz država članica Evropske unije. Preduzećemo sve korake da se ova i druge slične incijative koje doprinose zbližavanju i unapređenju integracionih procesa efikasno i brzo realizuju", poručila je Borovinić Bojović.
Ambasador Rumunije i Borovinić Bojović su ocenili da postoji veliki potencijal za intenziviranje saradnje Crne Gore i Rumunije i na lokalnom i na državnom nivou u svim oblastima, a posebno su istakli značaj ekonomske saradnje.
U razgovoru je bilo reči i o manifestaciji planiranoj za kraj ovog i početak sledećeg meseca pod nazivom „Dani Rumunije u Crnoj Gori” i Crnogorsko–rumunskom biznis forumu koji će tada biti održan, preneo je portal RTCG.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala