- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Severni morski put zaštićen: Ruski lovci uvežbavaju presretanje krstarećih raketa iznad Čukotke

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMiG-31 sa raketom "Kindžal"
MiG-31 sa raketom Kindžal - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
Pratite nas
Posade lovaca MiG-31 uvežbavale su presretanje krstareće rakete uslovnog protivnika iznad Čukotke, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U Čukotskom i Beringovom moru nastavljaju se taktičke vežbe snaga Tihookeanske flote „Finval-2023“ za zaštitu komunikacija Severnog morskog puta pod rukovodstvom glavnokomandujućeg Ratne mornarice Rusije, admirala Nikolaja Evmenova.
„Jedna od važnih epizoda vežbe je uvežbavanje protivvazdušne odbrane poluostrva Čukotka od vazdušnog napada uslovnog protivnika. U cilju presretanja krstarećih raketa- meta Sa aerodroma Anadir su podignuta dva dežurna lovca MiG-31. Posade su uništile vazdušne ciljeve, koristeći rakete klase 'vazduh-vazduh'. Nakon izvršavanja zadataka avioni su se vratili na bazni aerodrom“, navodi se u saopštenju.
U vežbama „Finval-2023“ učestvuje oko 10.000 vojnika i više od 50 jedinica vojne tehnike, uključujući brodove i pomoćna plovila, podmornice, avione i helikoptere mornarice, obalske raketne sisteme „bal“ i „bastion“, kao i oklopna vozila na točkovima i guseničare.
Tokom manevara uspešno su izvedena gađanja krstarećim raketama na ciljni položaj u severoistočnom delu Beringovog mora.
Sve epizode ​​vežbi su odbrambenog karaktera i predviđene su za poboljšanje obuke snaga za dejstva na severoistočnim granicama Rusije, naglašava Ministarstvo odbrane Rusije.
Ruska ratna flota na paradi u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
RUSIJA
Počele velike vojne vežbe za zaštitu Severnog morskog puta /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala