- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija u UN: Mnoge zemlje shvataju da pumpanje Ukrajine oružjem sprečava mir

© AP Photo / LIBKOSUkrajinski artiljerci na američkoj haubici M777 u blizini Hersonske oblasti
Ukrajinski artiljerci na američkoj haubici M777 u blizini Hersonske oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
Pratite nas
Mnoge zemlje su svesne činjenice da isporuke zapadnog oružja kijevskim vlastima sprečavaju da se ukrajinska kriza reši mirnim putem, rekao je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Očigledno je da pumpanje oružjem, slanje oružja u zonu sukoba u vreme kada je jasno da je režim (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog praktično iscrpeo sopstvene resurse i da se drži samo zahvaljujući zapadnoj pomoći – svi razumeju da to u ovoj situaciji ne doprinosi da budemo bliže miru za koji je zainteresovana većina članica UN“, rekao je Poljanski za ruske medije.

On je istakao da se zapadnim zemljama „nimalo ne sviđaju nove teme koje se pokreću u vezi isporuka oružja i radije bi se ograničile na promovisanje činjenica koje, kako oni smatraju, ne odgovaraju Rusiji“ i koje su u velikoj meri lažne.
„Ako izostavimo SAD i njihove satelite koji deluju na osnovu blokovske discipline, ispostavlja se da oni koji deluju van tog bloka iskazuju u ovoj ili onoj meri zabrinutost i faktor isporuka zapadnog oružja postaje sve primetniji elemenat toga“, zaključio je Poljanski.
U emisiji „Moj pogled na Rusiju“ saznajte više o čemu se razgovaralo na tajnom Putinovom sastanku koji je uplašio Zapad:
Vid na Kiev s kolokolьni Sofiйskogo sobora - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Kijev izneo nove zahteve zapadnim zemljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala