- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Sergej Polunjin oduševio beogradsku publiku: Podrška mladim srpskim baletskim umetnicima

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaBaletski igrač Sergej Polunjin
Baletski igrač Sergej Polunjin - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
Pratite nas
Slavni baletski umetnik Sergej Polunjin nastupio je sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorište u Beogradu u okviru humanitarnog događaja „Sergej i prijatelji“ sa ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista njegove fondacije.
„Sergej Polunjin izuzetan kao čovek, human, čaroban, i trudi se da pomogne mladima, i sa svojom fondacijom će uspeti u nameri da se sakupe sva neophodna sredstva za školovanje srpskih baletskih igrača“, istakla je Vesna Mandić ispred agencije „Fabrika“ sa kojom je priređeno umetničko veče „Sergej i prijatelji“.
Ona je podsetila da Polunjin od 2017. ima srpsko državljanstvo:
„Tada je nastupio u Narodnom muzeju, zavoleo Srbiju, Beograd u koji dolazi barem jednom godišnje i ima svoja omiljena mesta u prestonici koja redovno posećuje“.

Podrška mladim talentima

Predstavnici Fondacije „Sergej Polunjin“ su istakli da nastoje da pomognu i podrže školovanje mladih talenata koji žele da im balet bude profesionalni poziv.
Program je počeo projekcijom video materijala o aktivnostima Fondacije „Sergej Polunjin" za sezonu 2022/2023.
Predstavljen je portret Polunjina i velike baletske produkcije na kojima je radio u poslednje vreme – „Raspućin“, „Majstor i Margarita“ prema romanu ruskog klasika Mihaila Bulgakova, „Bolero“ i spektakl prema delima Dantea Aligijerija.
Usledile su video prezentacije stipendista Fondacije koji su na školovanju u inostranstvu i onih što su po završetku školovanja dobili angažmane na najprestižnijim svetskim baletskim scenama.
Uživo program je započeo Sergej Polunjin solo performansom.
Polunjin je kao i uvek svojim solo nastupima oduševio beogradsku publiku, a nastupili su i solisti Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, Nacionalne opere i baleta iz Skoplja i Baleta Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.
Polunjin je nedavno bio gost emisije „Maša i...“:
Baletski igrač Sergej Polunjin sa tetovažom Putina - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
RUSIJA
Čuveni ruski baletan: Tetovaža sa grbom Ukrajine mi ne smeta da volim Putina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala