- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „mig“ pratio američki patrolni avion iznad Barencovog mora

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLovac MiG-31
Lovac MiG-31 - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
Pratite nas
Avion američke mornarice P-8A „posejdon“ približio se ruskoj granici na Barencovom moru, radi identifikacije je poleteo lovac Mig-31 radi identifikacije, kršenje ruske granice nije dozvoljeno, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako se navodi u saopštenju, 18. septembra ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su vazdušni cilj iznad Barencovog mora, koji se približavao državnoj granici. Da bi se on identifikovao i sprečilo narušavanje granice, lovac MiG-31 iz dežurnih snaga PVO Severne flote podignut je u vazduh.
„Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušni cilj kao patrolni avion američke mornarice P-8A ‘posejdon’. Nakon što se ruski lovac približio, strani vojni avion skrenuo je od državne granice Ruske Federacije. Nije dozvoljeno kršenje državne granice“, objašnjava se u saopštenju.
Ministarstvo je istaklo da se let ruskog aviona odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda. Ruski lovac nije prelazio vazdušne puteve i nije dozvolio opasno približavanje stranom avionu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala