- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak je kao Kirjos” – svet i dalje priča o „spuštanju slušalice“

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
Pratite nas
Proslava Novaka Đokovića posle pobede u polufinalu US Opena i dalje je jedna od vodećih tema u svetu tenisa. Srpski as imitirao je proslavu Bena Šeltona, a zbog te situacije Daren Kahil, australijski teniser, uporedio sa svojim sunarodnim Nikom Kirjosom.
Novak Đoković nije teniser koji provocira protivnike i to vrlo dobro znaju njegove kolege, međutim ukoliko ga neko potceni trudiće se da da dokaže da to nije smeo da uradi.
Ben Šelton je hladonkrvo poručio da će iznenaditi Novak u polufinalu US Opena, ali kada to nije uspeo srpski as mu je „spustio slušalicu“. Ta situacija dopala se bivšem teniseru Darenu Kahilu koga je Novak podsetio na nika Kirjosa.
„On je kao Kirjos. Kirjosa ili voliš ili ga mrziš, nije me briga. Na turneji, on donosi nešto drugačije i ljudi će izaći i kupiti kartu i gledati ove momke kako igraju“, objasnio je Australijanac čiji je najbolji renking tokom karijere bio 22. mesto na ATP listi.
Pohvalio je Kahil i mladog Šeltona, ali i podvukao da ni Novak ne može da bude robot zbog čega smatra da njegova proslava bila „na mestu”.
„Ben donosi pravo uživanje u onome što radi na terenu, nije uplašen, nije ga briga sa kim igra. Volim ga, mislim da je činjenica da ga je Novak malo podigao za svoje slavlje bila sjajna. Ne možete imati robote na turneji, ne možete ljude koji nemaju ličnost”, objasnio je Kahil.
Njegovo viđenje dopalo se i Kirjosu koji se oglasio povodom te izjave.
„Konačno“, kratko je napisao australijski teniser koji je očigledno priželjkivao da neko najboljeg tenisera sveta uporedi sa njim.
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
SPORT
ATP lista: Novak siguran na prvom mestu do početka novembra – tada kreću izazovi
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Đoković propušta poznati turnir
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
„Da je Novak Amerikanac – imao bi statuu u svakom gradu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala