Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Milica Đurđević Stamenkovski ponovo na čelu Zavetnika: Ne treba nam DOS 2 nego nacionalno okupljanje

© Sputnik / Lola Đorđević Milica Đurđević Stamenkovski
 Milica Đurđević Stamenkovski - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2023
Pratite nas
Milica Đurđević Stamenkovski ponovo je izabrana za predsednicu stranke Zavetnici, saopštila je danas ta stranka.
Đurđević Stamenkovski je na Kongresu te stranke, održanom u nedelju u MTS dvorani u Beogradu, pozvala na nacionalno okupljanje, navodeći da je reč o „državotvornom bloku u kome ima mesta za sve one koji brinu o suverenitetu države i identitetu naroda“.

„Srbiji nije potreban DOS 2, već nacionalno okupljanje. Samo državotvorne snage mogu da dovedu do preko potrebnih promena, i zato vas pozivam da odavde podignemo barjak nacionalnog okupljanja“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Ona je navela da je zadatak državotvornih snaga da ponude drugačiju politiku od aktuelne vlasti, naročito kada je u pitanju Kosovo i Metohija i odnos prema domaćoj privredi i selu.
Đurđević Stamenkovski je dodala da nacionalno okupljanje nije sabiranje oko lidera i pojedinaca, već oko ideje i programa.
Na Kongresu stranke Zavetnici izglasani su i članovi Glavnog odbora, Predsedništva, Generalni sekretar, a za predsednika Političkog saveta izbran je profesor doktor Dušan Proroković.
Okupljenima su se, pored članova rukovodstva stranke, obratili i predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije Dušan Radosavljević i potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić, dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala