Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Spreman sam da se u martu održe izbori

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da se u martu održe beogradski i parlamentarni izbori.
Vučić je precizirao da će izbori biti raspisani do kraja decembra i da će biti održani 4. marta.
"Izbora će biti, ja sam spreman da izađem opoziciji u susret i da u skladu sa onim što su oni tražili budu raspisani do kraja ove, a održani marta iduće godine, protiv sam povećanja cenzusa", rekao je Vučić.

Očekujem nove pritiske na nas, oni se slažu sa Kurtijem

Vučić je izjavio da očekuje nove pritiske sa zapada na Srbiju u pregovorima sa Prištinom.
"Sad će nešto novo da smisle, samo čekam šta je to novo šta će da smisle. Oni se suštinski slažu sa svim onim što radi Aljbin Kurti, a ovo sa zajednicom srpskih opština im je "must do it" jer je potpisano pre deset ipo godina i zato što mi insistiramo na tome, i nećemo bez toga, a ovaj (Kurti) to neće da prihvati. I sad ne znaju kako da izađu iz toga, a smisliće nešto da smo mi krivi, nije važno šta", rekao je Vučić.
Vučić je dodao da ga ne interesuju zamerke zapadnih diplomata da im oštro odgovara, jer nije njihov potrčko da mu zameraju.
"Kako da mi zamere, šta sam ja, njihov potrčko pa da mi zamere, šta ću ja njima da zamerim deset puta više? Nisam ja bombardovao Ameriku, nego su oni bombardovali moju zemlju", konstatovao je Vučić.
Vučić je rekao da će raditi najbolje što može za svoj narod, da će se boriti za njega i da će uvek dati odgovor svima koji misle da mogu da pričaju šta god im padne napamet o narodu u Srbiji.

Pred nama novi period u kome moramo da budemo jedinstveni po ključnim pitanjima

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pred Srbijom novi period u kome moramo da budemo još snažniji, ujedinjeni i jedinstveni po ključnim pitanjima.
"Pred nama je novi period u kojem moramo da budemo, rekao bih, još snažniji, čvršći, ujedinjeni, jedinstveni po ključnim pitanjima, to ne znači jednoumlje i da nemate pravo da drugačije mislite", rekao je Vučić gostujući u emisiji Hit tvit na Pinku.
"Naprotiv, u Srbiji kao što vidite to je svima dozvoljeno. Srbija je jedina zemlja u kojoj je moguće da zaustavljate međunarodne autoputeve, a da ne budete izubijani, kao što je to slučaj u evropskim demokratskim zemljama, kako se nazivaju", naveo je Vučić.
Kaže da je važno da dobro pogledamo u budućnost, ali ne šta će biti za neku godinu, već šta će biti za 20 godina i da vučemo poteze u skladu sa tim.
Vučić je rekao da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave govori o nečemu što je najvažnije za jednu naciju, a to su jedinstvo, zastava, naša prošlost i naša budućnost.
"Poslali smo poruke odlučnosti da opstanemo na svojim ognjištima i da nikome nećemo dozvoliti da nas unižava", naglasio je Vučić.
Potvrdio je da sutra putuje u Njujork, gde će učestvovati u Generalnoj skupštini UN.
„Očekujem teške i ozbiljne razgovore“, rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala