Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rogozin poručio Srbiji: Ako se odreknete svojih ideja i istorije prestaćete da budete Srbi

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin
Zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Ako se Srbi odreknu svojih ideja i istorijske misije svog naroda, jednostavno će prestati da budu Srbi, poručio je ruski političar i diplomata Dmitrij Rogozin.
„Svet se veoma brzo menja i Srbi moraju da shvate da se osnovna svetska pitanja ne rešavaju u Briselu, već da o njima odlučuju druge velike prestonice, uključujući Moskvu, Delhi i Peking“, izjavio je Rogozin u intervjuu za „Večernje novosti“.
Na konstataciju da uz sve napore Zapada Srbi teško nasedaju na antirusku propagandu i pitanje koliko to Rusima znači, Rogozin je rekao da se borio za Srbe u BiH.
„Razumemo da je Srbima teško da se odupru ucenama Zapada, ali bismo voleli da Srbi u svojoj duši nastave da se bore i da ne podlegnu pritiscima. Rusija će ipak pobediti i nama su potrebni prijatelji sa kojima ćemo ojačavati pravila mirnog života u Evropi“, istakao je Rogozin.
Rogozin se, u kontekstu dešavanja u Ukrajini, osvrnuo i na zapadnu pomoć toj zemlji.
„Ukrajinski narod nije potreban Zapadu, tačnije Zapadu je potrebna pogibija Rusa i Ukrajinaca u bratoubilačkom ratu. Zato će NATO snabdevati Zelenskog oružjem sve dok Ukrajina ne ostane bez onih koji mogu da koriste isto oružje“, naveo je Rogozin.
On je, između ostalog, objasnio i da Rusiji nije potrebna teritorija jer ima puno svoje zemlje.
„Mi se ne borimo za zemlju, već za to da eliminišemo pretnju samom postojanju Rusije i našeg naroda. Idemo do kraja da ne bismo ovaj rat ostavili našoj deci. Nateraćemo Zapad da prizna potrebu za bezbednosnim poretkom u Evropi koji bi važio za sve njene članove, istovremeno, primoravajući ga da poštuje našu slobodu i suverenitet“, istakao je Rogozin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala