- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan uz dva penala „okrenuo“ Radnik i prestigao Zvezdu posle godinu i po dana

© Foto : FK Partizan/SandićPartizan
Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana pobedili su u dramatičnoj završnici posle preokreta, uz dva dosuđena penala, Radnik iz Surdulice rezultatom 3:2 (0:2). Strelci za goste bili su Gašić već u šestom i Duronjić u 27. minutu, dok su za crno-bele redom pogađali Zahid, Saldanja i Natho sa 11 metara. Prvi put posle godinu i po dana Partizan je ispred Zvezde na tabeli.
Posle sedam odigranih kola Partizan je drugi iza TSC-a iz Bačke Topole sa 16 bodova, dok trećeplasirana Zvezda ima meč više i bod manje.
Muku muči Partizan sa Radnikom. Uspeo je tim iz Surdulice drugi put u istoj godini u ranoj fazi da šokira Humsku, u kojoj su se odigrale nemile scene uoči meča, kada su Grobari koji bojkotuju utakmice na domaćem terenu, ostavili jasnu poruku upravi kluba, a usput su napravili i lom u svečanoj loži.
Da li pod utiskom svih tih stvari koje se u poslednje vreme dešavaju van terena, ili je po sredi nešto potpuno drugo, Partizan je ponovo dozvolio sebi da gubi na svom terenu od autsajdera, što je svakako bi Radnik, ali je na kraju u "hičkokovskoj" završici uspeo da dođe do trijumfa, posle meča koji je trajao čak 103 minuta igre!
Hrabro je tim iz Surdulice istrčao na travnati tepih Humske, u formaciji 3-4-3. Takav hrabar stil igre doneo je gostima ranu prednost, nakon što je Gašić s desne strane rezantnim udarcem „ubio pauka“ u suprotnom uglu Jovanovićevog gola.
Šok! A, onda samo 20 minuta kasnije još jedan. U jeku napada Partizana, „sevnula“ je kontra Radnika, koju je realizovao Duronjić posle odbijene lopte.
Pokušavali su grogirani izabranici Igora Duljaja na sve načine da pronađu put do mreže rival, ali je golman Ranđelović bio nesavladiv. Imao je Izraelac Bibras Natho i stativu sredinom prvog dela igre, dok je u 41. minutu sudija uz pomoć VAR-a, poništio pogodak Saldanje, procenivši da je prethodno Severina napravio prekršaj u napadu. Besni su bili svi u crno-belom taboru, a ceh je platio rezervista Aleksandar Šćekić koji je zbog protesta dobio crveni karton.
U nastavku je Duljaj napravio dvostruku izmenu. U igru su ušli Izraelac Gajas Zahid i Nemanja Nikolić, a izašli su Kvinsi Menig i Frank Kanute.
Pogodio je trener crno-belih s izmenama, jer je upravo Zahid na isteku prvog časa igre prepolovio prednost Radnika. Pokazao je Izraelac da zna fudbal, „otvorio“ je stopalo i desnom nogom pogodio po zemlji dalji ugao, do tog trenutka, nesavladanog Ranđelovića.
Krenuo je Partizan na sve ili ništa i to mu se isplatilo. U 81. minutu dosuđen je penal, koji je bez problema realizovao Mateus Saldanja – 2:2.
Do kraja susreta usledili su napadi crno-belih, i ponovo je dosuđen jedanaesterac za domaći sastav. Pet minuta je trajala provera, ali je prvobitna odluka glavnog arbitra ostala na snazi. Ovoga puta odgovornost je preuzeo Natho koji je uz pomoć stative smestio loptu iza leđa Ranđelovića u 94. minutu za totalni preokret i velika tri boda.
Partizan je uspeo isto što i protiv IMT-a, kada je nadoknadio u finišu čak dva gola zaostatka.
Partizan je tako iskoristio priliku da se prvi put posle godinu i po dana nađe ispred Crvene zvezde na tabeli Superlige.
Podsetimo, Zvezda je u subotu izgubila od Čukaričkog na Banovom brdu (2:1), što je već drugi poraz srpskog šampiona u ranoj fazi sezone.
Partizan Humska - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Nemile scene u Humskoj: Grobari demolirali ložu i ostavili poruku upravi /foto/
Futbol. Superkubok Rossii. Matč Zenit - CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Strahinja slavio u srpskom derbiju u Rusiji i pokvario Lazarov i Nikolin debi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala