- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Angelina Topić treća u finalu Dijamantske lige

© AP Photo / Bernat ArmangueAngelina Topić, Budimpešta
Angelina Topić, Budimpešta - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
Pratite nas
Talentovana srpska atletičarka Angelina Topić zauzela je treće mesto na finalnom mitingu Dijamantske lige održanom u američkom Judžinu. Ona je u finalu preskočila visinu od 1,95 metara što je bilo dovoljno da se popne na podijum.
Prethodno je Angelina bila na visini zadatka kada su u pitanju visine 1,91 metara i 1,83 metara, dok je na 1,87 metara posle jednog rušenja odlučila da preskoči ostale pokušaje i prenese ih na narednu visinu, što se ispostavilo kao pun pogodak.
Na taj način je Angelina Topić nastavila da beleži fantastične rezultate i završila je na trećem mestu na finalnom mitingu Dijamantske lige, dok su se za zlato i srebro borile Ukrajinka Jaroslava Mahučik i Nikol Olislagers iz Australije.
Njih dve uspele su da namdaše prvo visionu od 1,98 metara, zatim i 2,01 metara.
Na kraju je Ukrajinka uspela da osvoji zlatnu medalju s visionom od 2,03 metara. Mahučikova je slavila jer je imala manje pokušaja, s obzirom na to da nisu uspele da preskoče visinu od 2,05 metara.
Najbolji sportisti borili su se u devet sportova; rvanje grčko – rimskim stilom, rvanje slobodnim stilom, grepling, džudo, boks, kik boks, MMA, tekvondo i kjoko šin kai. Pobedila je Rusija rezultatom 7:2. - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Srpski rvač preko Albanca do borbe za zlato i plasmana na Olimpijske igre
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala