Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić izrazio saučešće u ambasadama Maroka i Libije

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyPosledice zemljotresa u Maroku
Posledice zemljotresa u Maroku - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u rezidenciji ambasadora Kraljevine Maroko Mohameda Amina Belhaža, još jednom izrazio saučešće narodu ove prijateljske države i porodicama poginulih koji su stradali u nedavnom razornom zemljotresu. Vučić je uputio saučešće i libijskom narodu zbog katastrofalnih poplava u kojima je stradao veliki broj ljudi.
„Zamolio sam ambasadora Belhaža da prenese kralju Muhamedu Šestom poruku solidarnosti naših građana i države Srbije sa Marokom, uveren da će ova velika zemlja izađi još jača iz tragedije koja je zadesila“, naveo je Vučić uz fotografiju susreta na svom Instagram* nalogu.
U razornom zemljotresu koji je pogodio nedavno Maroko poginulo je gotovo 3.000 ljudi, a povređeno više od 5.500 osoba.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće libijskom narodu zbog katastrofalnih poplava u kojima je stradao veliki broj ljudi.
„Republika Srbija i njeni građani saosećaju sa tugom i bolom prijateljskog libijskog naroda zbog katastrofalnih poplava u kojima je stradao veliki broj ljudi. Izgubljeni životi ne mogu da se nadoknade, a samo oni čiji su najmiliji stradali, osećaju svu dubinu praznine koja je ispunjena tugom.Republika Srbija je spremna da uputi pomoć u ublažavanju posledica ove velike katastrofe. Izražavam duboko saučešće rukovodstvu Države Libije i svim njenim građanima“, napisao je predsednik Vučić koji se upisao u Knjigu žalosti, navodi se na Instagram nalogu predsednika.
*Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala