- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kim Džong Unu prikazan raketni kompleks "kinžal", obišao i fregatu "Maršal Šapošnjikov" /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaKim Džong Un i Sergej Šojgu obilaze aerodrom Kneviči
Kim Džong Un i Sergej Šojgu obilaze aerodrom Kneviči - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un nastavio je posetu Rusiji obilaskom aerodroma Kneviči u blizini Vladivostoka gde mu je, između ostalog, prikazan hiperzvučni raketni kompleks "kinžal" a zatim je u Vladivostoku posetio brod „Maršal Šapošnjikov“ iz sastava ruske Tihookeanske flote.
Kima je dočekao ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
Na aerodromu Kneviči predsedniku Severne Koreje prikazana su tri aviona strateške avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije – hiperzvučni bombarder i raketonosac Tu-160, bombarder sa turbopropelerskim motorom Tu-95MS i hiperzvučni Tu-22M3, kao i kompleks „kinžal“ na avionu MiG-31I.
Kim se upoznao i sa borbenim mogućnostima savremenih modela operativno-taktičke avijacije Rusije – hiperzvučnog lovca i bombardera Su-34, lovaca Su-30M, Su-35S i jurišnog aviona Su-25SM3.
Pored toga, severnokorejskom lideru prikazan je i putnički avion Tu-214.
Posle toga, Kim i Šojgu su se uputili u Vladivostok i obišli fregatu „Maršal Šapošnjikov“ gde su prisustvovali prikazu raketnih i artiljerijskih sistema broda.
Komandant Ratne mornarice ruske vojske, admiral Nikolaj Jevmenov informisao je severnokorejskog predsednika i Šojgua o novim unapređenim mogućnostima kontrolnih kompleksa koji omogućavaju efikasnu primeni krstarećih raketa "kalibar" na ciljeve na moru i obali na udaljenosti od 1.500 kilometara od broda.
Prikazano mu je i novo naoružanje broda - protivbrodski raketni sistemi "uran", krstareće rakete "kalibar", artiljerijski sistem A-190.
Gost iz Pjongjanga upoznao se i sa radom navigacionih sistema.
Kim Džong Un je u poseti Rusiji od utorka. On je na kosmodromu „Vostočni“ razgovarao sa ruskim predsednikom Vladmirom Putinom a zatim je obišao fabriku za proizvodnju ratnih aviona u Komsomoljsku i i prisustvovao demonstracionom letu ruskog lovca Su-35.
O poseti Kim Džong Una Rusiji i sastanku sa Putinom u svojoj emisiji "Moj pogled na Rusiju" govorila je glavna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić:
Prezident RF Vladimir Putin i predsedatelь Gossoveta Koreйskoй Narodno-Demokratičeskoй Respubliki Kim Čen Ыn  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2023
RUSIJA
Zašto zvone zvona za uzbunu na Zapadu posle susreta Putina i Kim Džong Una
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala