- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora

© Sputnik / Lola ĐorđevićDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2023
Pratite nas
Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora jer, kako kaže, Crna Gora je stalno u izbornom ciklusu, a izbori su najčistije rešenje "kada postoji politička kriza".
"Mi smo kao država stalno u izbornom ciklusu. Ne bih isključio ni da idemo na parlamentarne izbore. Stalno smo u izbornom ciklusu, a stalno tražimo rezultate. Mislim da rezultate, u dosta otežanim političkim uslovima, zaista isporučujemo“, rekao je Abazović.
Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori održani su 11. juna ove godine, ali mandatar Milojko Spajić još nije formirao vladu. Pregovori o formiranju vlade su u toku, a krajnji rok je 10. novembar.
Abazović nije odgovorio na konkretno pitanje da li predsednik Opštine Budva Milo Božović, protiv koga je juče Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu, treba da podnese ostavku.
“Trudim se da se ne mešam u rad lokalnih uprava. Vlada pokušava da bude partner svim upravama, koliko je to moguće. Upoznat sam sa podizanjem optužnice. Ja lično ne bih bio iznenađen da se optužnica proširi sa još nekim licima u narednom periodu. Svako mora da se suoči sa onim što je radio”, kazao je Abazović novinarima u Nikšiću gde je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju prve faze vatrogasne stanice.
On je naglasio da se nada da će Budva smoći snage da se dovede u normalu.
Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je, Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, juče predalo optužnicu protiv Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Petra Lazovića, Dejana Kneževića i još 17 osoba zbog neovlašćene proizvodnje droga, pranja novca, nedozvoljenog držanja oružja, odavanja tajnih podataka i zloupotrebe službenog položaja.
Među optuženima je i Milo Božović, predsednik Opštine Budva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala