Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija na jesen očekuje 11-12 ruskih helikoptera sa Kipra

© Sputnik / Lola ĐorđevićBorbeni helikopter Mi-35
Borbeni helikopter Mi-35 - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Srbija očekuje na jesen isporuku 11 ili 12 helikoptera ruske proizvodnje Mi-35 sa Kipra, rekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić.
On je to izjavio u Nišu gde je učestvovao na prikazu naoružanja povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, dok su nadletali lovci MiG-29 i helikopter Mi-35.
„To je naš leteći tenk. Čujete kako zvuči, ima poseban zvuk. Od njega strah prodire neprijatelju do kostiju, kada ga čuju, ima drugačiji zvuk nego mi-17 ili Mi-8 ili N145, prepoznajete ga na nekoliko kilometara. U oktobru treba da stigne sa Kipra 11-12 novih“, rekao je predsednik Srbije a njegove reči potvrdili su i oficiri Generalštaba.
On je podsetio i da je Beograd delimično platio u Rusiji kompleks sredstava za radioelektronsku borbu „Krasuha“ i mobilni sistem „Repelent“, ali kada je počela specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini pojavili su se problemi sa isporukom.
Predsednik je rekao da je Srbija danas mnogo snažnija i jača nego što je do pre samo nekoliko godina bila i nastaviće da se razvija, ne samo u vojnom smislu.
"Uskoro nam stiže nešto što je veoma važno za opstanak Srbije. Nešto mnogo važno i menja poziciju Srbije", rekao je on.
Što se tiče naše vojske kako je rekao danas i prethodne nedelje dobili smo značajna pojačanja u oruđu i oružju i tek će toga biti.
"Nastavljamo da se razvijamo, ogroman novac ulažemo, neproporicionalno veliki u odnosu na našu ekonomsku snagu. Ali, mi smo jedina vojno neutralna zemlja u ovom delu sveta, kao i BiH zahvaljujući Republici Srpskoj", rekao je Vučić.
Proslava Dana srpskog jedinstva u Nišu - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SRBIJA
Imamo jednu jedinu zastavu i rod kojeg se ne stidimo – obeležen Dan srpskog jedinstva u Nišu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala