- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

SDT Crne Gore: Zbog šverca 4,3 tone kokaina optužnica protiv 21 osobe

© Sputnik / Rajko MartinovićZgrada tužilaštva u Podgorici
Zgrada tužilaštva u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu 21 osobe.
Oni se terete za neovlašćenu proizvodnju droga, pranje novca, nedozvoljeno držanje oružja, odavanje tajnih podataka i zloupotrebe službenog položaja. To je saopštio portparol Specijalnog državnog tužilaštva i državni tužilac Vukas Radonjić.
„Optužnica je predata protiv 21 okrivljenog lica i to protiv: LJ.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., G.S., D.M., F.Z., I.N., T.A., M.N., D.K., M.B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv LJ.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko 4 t i 300 kg kokaina, protiv LJ.M., I.S., M.O., B.J. i M.N., za krivična djela pranje novca - oko sedam miliona eura, protiv M.M., A.K. i LJ.M., za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D.K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike“, saopšteno je iz tužilaštva.
U optužnici je predloženo da se okrivljenima M.O., M.P., V.B., T.A., D.K., M.B. i I.M., produži pritvor, a da se okrivljenima LJ.M., R.Z., M.N., I.S., A.K., I.N., N.B., B.J., M.M., D.M. i F.Z, koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala