- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ekonomija neuništiva, uprkos hiljadama ograničenja: Ruski ambasador u SAD o novim sankcijama

© Sputnik / Ramilь SitdikovMoskovski međunarodni poslovni centar "Moskva Siti" na obali reke Moskve
Moskovski međunarodni poslovni centar Moskva Siti na obali reke Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države treba da shvate da nove sankcije nikuda ne vode i da Moskva neće odustati od zaštite svojih interesa, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, komentarišući novi paket američkih sankcija.

„Uvek ćemo čvrsto braniti principe ravnopravnosti i nedeljivosti bezbednosti u međunarodnim odnosima. Kako su pokazali samiti Rusija-Afrika, BRIKS i G20, po tom pitanju imamo dosta pristalica i istomišljenika“, rekao je Antonov na molbu da prokomentariše novi talas antiruskih mera, koji je obuhvatio 24 lica i gotovo 150 kompanija.

Prema njegovim rečima, Vašington je ponovo pokrenuo sankcije u nadi da će urušiti rusku ekonomiju.
On je podsetio da je Rusija već izložena hiljadama jednostranih ograničenja, ali ni to nije pomoglo da se, uprkos očekivanjima Zapada, njena privreda uništi.
„O toj činjenici koja Zapadu nije po volji govore ne samo aktuelne procene Bretonvudskih institucija, već i njihove dalje prognoze“, dodao je ambasador.
Antonov je zaključio da čak i novinari bliski Beloj kući gnevno konstatuju da, bez obzira na sve pokušaje blickrigova, ruska ekonomija čvrsto stoji na svojim nogama.
Prethodno, Kancelarija za kontrolu stranih sredstava Ministarstva finansija SAD saopštila je da je Vašington proširio sankcije protiv Rusije i na novom spisku se nalazi više od 20 osoba i nekoliko desetina kompanija.
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je u aprilu na godinu dana produžio nalog kojim se predviđa mogućnost uvođenja novih sankcija Rusiji. Ograničenja predviđaju blokiranje imovine na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2023
RUSIJA
Predsednik Dume: Amerika i Evropska unija izgubile trgovinski rat protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala