- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pušten saobraćaj levom stranom Krimskog mosta – radovi završeni pre roka

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Leva strana Krimskog mosta, koja je oštećena u julu tokom ukrajinskog terorističkog napada, ponovo je otvorena za saobraćaj i to pre planiranog roka, saopštio je potpredsednik Vlade Rusije Marat Husnulin.
„Otvorili smo levu stranu Krimskog mosta za saobraćaj pre roka. I pored velikog obima zadataka, za obnovu nam je bilo potrebno samo 59 dana“, navodi se u saopštenju Husnulina na Telegramu. Ističe se da su radovi na tom delu mosta završeni dan pre roka.
Kako je istakao, planirano je da se saobraćaj na Krimskom mostu u potpunosti bude pušten u rad 1. novembra.
Husnulin je dodao da su radovima na obnovi mosta pristupili istog dana kada se dogodio teroristički napad. Graditelji su podigli privremeni radni most, demontirali oštećeni luk i podigli novi, koristeći 267 tona metala. Postavljen je i novi asfalt.
„Naravno, to je jedna od faza. Pred nama i dalje stoji zadatak da u potpunosti obnovimo taj objekat – najvažniji za stanovnike poluostrva Krim i cele Rusije. Sledi zamena druge konstrukcije luka. Planiramo da u potpunosti otvorimo saobraćaj do 1. novembra“, poručio je potpredsednik Vlade.
Podsećamo, u noći 17. jula kijevski režim je izveo napad na Krimski most pomoću dva bespilotna plovila. Tom prilikom su poginule dve osobe, bračni par, a povređena je njihova maloletna ćerka.
To je drugi napad od jeseni 2022. godine. U oktobru je na Krimskom mostu eksplodirao kamion, usled koje se zapalilo sedam cisterni s gorivom. Došlo je do delimičnog urušavanja dve automobiske trake na mostu. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je tada da su izvršioci i naručioci ovog incidenta specijalne službe Ukrajine.
U emisiji „Moj pogled na Rusiju“ saznajte više o čemu se razgovaralo na tajnom Putinovom sastanku koji je uplašio Zapad:
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
RUSIJA
Koliko će koštati popravka Krimskog mosta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala