- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi Pazar „otvorio karte“ – helikopter i povratnik kući za napad na vrh

© AP Photo / Hektor PustinaAdem Ljajić slavi pogodak protiv Albanije
Adem Ljajić slavi pogodak protiv Albanije - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
Pratite nas
Prvo Sejduba Suma koji je dočekan helikopterom, a zatim i „detonacija“ u vidu dovođenja Adema Ljajića u Novi Pazar. Pravi bum napravili su Pazarci u Superligi i očekuje se da će biti konkurenti za izlazak u Evropu naredne sezone.
Za samo nedelju dana dva kapitalna pojačanja stigla su u grad kraj Jošanice. Sve je urađeno poprilično na pompezan način, nakon što je bivši as Partizana Sejduba Suma sleteo na centar igrališta helikopterom, realizaciju tog transfera uspeo je da nadjača jedan povratnik u srpski fudbal, a reč je o Ademu Ljajiću.
Ultrasi su bakljadom dočekali nekadašnjeg vezistu Partizana koji je rođen upravo u Novom Pazaru, a navodno je glavni uslov bio da se Adem „vrati kući“ bio da igra bez novčane nadoknade. Odrekao se i plate i premija, tako su bar preneli brojni mediji u Srbiji.
Novi Pazar je po sistemu toplo-hladno startovao u novoj sezoni Superlige, te iz šest odigranih kola imaju sedam bodova, uz učinak od dve pobede, remi i čak tri poraza.
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Marko je stigao u Priboj i doneo istoriju: „Disali smo kao jedan“
Jasno je da 11. mesto na tabeli nije nešto čemu streme Pazarci, a dolasci bivšeg reprezentativca Gvineje i Srbije koji su godinama pravili razliku na terenu, što u Srbiji, što „preko“, potvrda su da u Pazaru žele da se bore za sam vrh Superlige.
Prošle sezone Pazar je završio na šestoj poziciji i s obzirom na dva zvučna pojačanja jasno je da su ambicije u međuvremenu porasle i da će pretendovati za sam vrh Superlige.
Isto tako je jasno da je Crvena zvezda šestostruki uzastopni šampion Srbije neprikosnovena, ali da bi Pazar i te kako mogao da se umeša za poziciju dva, tri ili četiri.
Dolazak Adema Ljajića koji ima 31 godinu i koji može i dalje da pruži na terenu da „poveže“ sredinu i oštricu napada, da kreira golove, da pogađa iz prekida, nedvosmisleno ukazuje da tim sa Jošanice cilja Evropu naredne sezone.
Ljajićev prethodni klub bio je Bešiktaš, a nakon odlaska iz Partizana 2010. godine, igrao je za Fiorentinu, Romu, Inter, Torino, bio je i u Mančester junajtedu.
Kada je reprezentacija u pitanju, prošao je sve kategorije od U17 do seniorskog tima za koji je odigrao 47 utakmica i devet puta se upisao u strelce.
Ono što raduje sve u Pazaru jeste što će povratnik u srpski fudbal Adem Ljajić imati priliku da debituje već u nedelju u 7. kolu protiv Napretka iz Kruševca.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Dragan Stojković Piksi i Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2023
SPORT
Selektora Hrvatske u Sarajevu pitali za Srbiju: „Naravno da navijam za Orlove“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala